În 7 iunie, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, a fost organizată ediţia a doua a Festivalului de Povestiri Digitale. Festivalul şi-a propus să celebreze povestitorii digitali din rândul cadrelor didactice, participanţi la cursul DigiTales organizat de Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare în perioada ianuarie – mai 2016, trainer Corina Şandor-Martin. În activităţi au fost implicaţi şi inspectorii şcolari Mariana Ferţigan, Natalia Fornvald şi Onorica Dorca.
„Cursurile de Povestiri digitale sau Digitales au debutat în biblioteca judeţeană în 2012, ca proiect în cadrul programului BIBLIONET, finanţat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates, şi avea ca grup ţintă bibliotecarii din bibliotecile publice din mediul rural. Din 2013 am început să livrăm acest curs comunităţii băimărene, în regim de voluntariat”, a declarat trainerul Corina Şandor-Martin. În perioada 2013-2015, au trecut prin acest curs 100 de cadre didactice, elevi, studenţi şi pensionari. La cursul de povestiri digitale din acest an au participat 44 de cadre didactice, organizate în 5 serii a câte 8-9 cursanţi, câte o serie pe lună. Din cele 44 de povestiri digitale realizate în 2016, comisia formată din bibliotecari a selectat 32 de filme pe 5 categorii. În urma jurizării, câştigătorii sunt următorii.
I – Materiale didactice, proiecte, activităţi pentru copii: Corina Cozma – Educatoare, Grădiniţa cu program prelungit nr. 25, Baia Mare, cu Povestea unui lup. II – Eseu şi documentar: Maria Dărăban – Prof. limba franceză Şc. Gimnazială “Petre Dulfu” Baia Mare, cu Povestea cafelei. III – Călătorii şi monografii: Onorica Dorca – Inspector şcolar ISJ Maramures, cu Locuri de neuitat din Turcia. IV – Poveşti de viaţă: Iulian Negrea – Educator, Gradiniţa cu program prelungit nr. 25, Baia Mare, cu Mama. V – Natură şi culoare: Ana-Maria Amarandei – Grădiniţa Floare de Colţ Baia Mare, cu Vestitor de dor.
Premiile au constat în cărţi şi reviste oferite de Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare. Cei care doresc să se înscrie la un viitor curs de povestiri digitale o pot face la adresa mmbiblioteca@gmail.com (nume&prenume, adresa de email, telefon, ocupaţia&locul de muncă).