Campanie antidrog în liceele maramureşene

0
435

Poliţiştii şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog au demarat o amplă campanie de prevenire a consumului de droguri, inclusiv a substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP), aşa-zisele etnobotanice. Până la sfârşitul acestui an şcolar, elevii de liceu din judeţul nostru vor fi informaţi despre pericolele la care se expun dacă aleg să consume substanţe interzise.
Primele activităţi au avut loc la Liceul Teologic Penticostal şi la Liceul Tehnologic Spiru Haret UCECOM, din Baia Mare, unde poliţiştii de prevenire şi cei de proximitate, împreună cu specialiştii antidrog ai C.P.E.C.A. Maramureş au susţinut dezbateri cu elevii claselor IX-XII despre consecinţele consumului de droguri.
Mesajul general al campaniei: „Sînt ocupat să trăiesc!” va ajunge în această săptămână şi la elevii Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” şi la cei ai Liceului Teoretic „Emil Racoviţă”, din Baia Mare.
Poliţiştii îşi propun să evidenţieze pericolele pe care drogurile de risc şi cele de mare risc le pot avea asupra vieţii şi sănătăţii consumatorilor, rapiditatea cu care se poate instala dependenţa şi ce înseamnă aceasta, efectele plantelor etnobotanice, dar şi să puncteze prevederile legale în domeniu.

Atenţie pe cine primiţi în casă!

Luni, 1 februarie, o băimăreancă, în vârstă de 91 de ani, a sesizat poliţia că a fost victima infracţiunii de înşelăciune. Ea a declarat că doi bărbaţi s-au prezentat la uşa ei şi s-au oferit să-i deratizeze locuinţa. Proprietara i-a primit în casă şi, în timp ce unul o ţinea de vorbă pe hol, celălalt „deratiza” în una dintre camere. Victimei i s-a spus să nu intre în cameră întrucât substanţa cu care s-a acţionat este toxică.
La scurt timp de la plecarea celor doi, bătrîna a constatat că i-au fost furaţi 1.400 de lei.
Poliţiştii fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.
Poliţiştii maramureşeni recomandă cetăţenilor să fie cu băgare de seamă în momentul în care persoane necunoscute le bat la uşă, oferindu-le diverse servicii.
Deratizările se fac unitar, în întreg imobilul, şi se anunţă din timp, prin afişe sau verbal, de conducerea asociaţiei din care faceţi parte.
Solicitaţi tuturor persoanelor care vă oferă diferite servicii la domiciliu actul de identitate şi/sau dovada că sunt autorizate să efectueze astfel de servicii.
Dacă sunteţi singuri acasă, nu permiteţi accesul acestor persoane în locuinţă şi cereţi-le să revină la o altă oră când este şi altcineva acasă.
În situaţia în care aţi fost înşelaţi, anunţaţi de îndată poliţia şi încercaţi să oferiţi cât mai multe semnalmente.

Mandat de executare 1 an şi 10 luni de închisoare

Luni, poliţiştii din Remetea Chioarului au identificat un bărbat, din localitate, condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate. Pe numele lui, Judecătoria Baia Mare a emis un mandat de executare a unei pedepse de 1 an şi 10 luni detenţie, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducere fără permis şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din Remetea Chioarului, a fost depus în penitenciar, unde îşi va executa pedeapsa.

Furt cu un prejudiciu de 4.000 lei în Sighetu Marmaţiei

La data de 18 ianuarie a.c., un sighetean a sesizat poliţia că, în noaptea anterioară, persoane necunoscute i-au furat, din debaraua blocului, 48 mp de gresie, o geantă de voiaj şi un aspirator. Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 4.000 lei.
Investigaţiile şi cercetările efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui tânăr, de 20 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea furtului. Totodată, ei au reuşit să recupereze şi să restituie părţii vătămate 90% din prejudiciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.