În Maramureş, buget rectificat pe 2015

0
496

Bugetului propriu al judeţului i s-au alocat sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul Maramureşului, în valoare de 3.092 mii lei, precum şi sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, în valoare de 7.169 mii lei. Se estimează depăşirea cotelor defalcate din impozitul de venit cu suma de 3.300 mii lei.
Pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, judeţului Maramureş i s-a repartizat suma de 12.186 mii lei. S-a rectificat, de asemenea, bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului, prin majorarea veniturilor şi a cheltuielilor bugetului local cu suma de 17.517,10 mii lei.
Bugetul instituţiilor publice şi al activităţilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii sau finanţate integral din venituri proprii s-a majorat cu suma de 1.696,80 mii lei.

5.109 mii lei în Maramureş, pentru achitarea arieratelor

La nivelul judeţului Maramureş, fondul pentru achitarea arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură, care necesită cofinanţare locală pe anul 2015, este în sumă de 5.109 mii lei, din care 1.238 mii lei reprezintă sume reţinute de la unităţile administrativ-teritoriale, ca urmare a diminuării cu gradul de necolectare a unor venituri proprii şi 3.871 mii lei, reprezentând cota de 20% pentru achitarea arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură, care necesită cofinanţare locală.
S-a repartizat, de asemenea, suma de 12.186 mii lei pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale ale Maramureşului.

Acordul de parteneriat „Maramureşul în lume – imagine, cultură şi spiritualitate”

Consiliul Judeţean Maramureş şi Asociaţia Nord pentru Cooperare şi Integrare (ANCI)  au convenit semnarea unui acord de parteneriat, scopul fiind implementarea programului cultural cu titlul „Maramureşul în lume – imagine, cultură şi spiritualitate”. Maramureşul urmează a fi promovat în ţările UE şi cele ale Orientului Mijlociu, prin promovarea patrimoniului cutural maramureşean, creşterea fondului de carte al bibliotecilor, centrelor culturale, sediilor asociaţiilor românilor din diasporă, prin completarea patrimoniului bisericiilor din UE şi Orientul Mijlociu. Parteneriatul este valabil pentru o perioadă de 5 ani.
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.