Călătorie în lumea poveştilor

0
678

Miercuri, 11 noiembrie,  la Filiala „Traian” a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” a fost deschisă seria activităţilor sub genericul „Luna noiembrie – Luna Filialelor” .
Astfel, preşcolarii din grupa mare B de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 25 din Baia Mare (director Sanislău Sălăjan Stela), coordonaţi de doamnele educatoare Cozma Corina şi Costea Crina, au pornit într-o minunată „Călătorie în lumea poveştilor”. Drumul a fost presărat de activităţi inedite, atât prin complexitatea lor, cât şi prin frumuseţe. Doamna bibliotecară Corina Şpan, şef serviciu Secţia pentru copii şi Filiale, a lansat invitaţia celor prezenţi la activitate de a vizita şi sediul Bibliotecii Judeţene, pentru a împrumuta cărţi şi pentru a realiza împreună alte activităţi.
În deschidere, copiii au susţinut un recital muzical cu personaje din poveşti, urmat de „Roata personajelor” – 10 culori, 10 ghicitori, 10 personaje. Copiii au avut sarcina de a recunoaşte personajele ascunse în roata colorată, ajutaţi fiind de ghicitorile spuse de doamna bibliotecară Voichiţa Mureşan. Personajele au prins din nou viaţă în – „eu povestea am rătăcit, să vedem dacă-i ghicit”, poveştile s-au amestecat, dar cei mai isteţi nu s-au lăsat descurajaţi nici o clipă şi au recunoscut povestea şi personajele după coperta cărţilor pregătite de bibl. Rodica Hossu. Vrăjitoarea s-a supărat şi a tăiat poveştile în bucăţele (puzzle poveşti), dar cei mici s-au descurcat din nou.
Personajele ne-au învăţat să fim buni, cuminţi, perseverenţi, harnici, prin „Cufărul trăsăturilor de caracter pozitive” – locul în care bibl. Ioana Dunca a ales împreună cu preşcolarii să pună personajele pozitive, cu caractere bune de urmat. Inspiraţi fiind de minunata lume a poveştilor, copiii au dorit să dese­neze scene din poveşti, desenele fiind expuse pe panoul de la intrarea în bibliotecă. Expoziţia „Cufărul cu poveşti”, ce a cuprins peste 100 de cărţi, realizată şi prezentată de bibliotecara Ioana Dunca a completat activitatea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.