Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Maramureş

0
674

Revnic Marinel – validat ca şi consilier judeţean, după excluderea din PP-DD a lui Vasile Boitor

La Şedinţa Consiliului Judeţean de miercuri, 28 octombrie, pe ordinea de zi au fost supuse votului 15 proiecte, dintre care două au fost amânate.
Astfel, s-a validat mandatul de consilier judeţean al domnului Revnic Vasile Marinel, ca fiind următorul supleant pe lista PP-DD la alegerile locale din 10 iunie 2012, şi în urma Hotărârii de excludere a domnlului Boitor Vasile din partid. O altă înlocuire s-a produs în Comisia pentru învăţământ, cultură, culte şi patrimoniu cultural şi Comisia pentru asistenţă socială şi protecţia drepturilor copilului. Domnul Viorel Pană a fost înlocuit cu domnul Boloş Constantin – consilier judeţean.

Înfiinţarea Serviciului Public de Salubrizare a judeţului Maramureş

Cu 33 de voturi pentru, s-a aprobat înfiinţarea Serviciului Public de Salubrizare a judeţului Maramureş, cuprinzând activităţile aferente Centrului de Management Integrat al Deşeurilor. S-au aprobat, de asemenea, indicatorii de performanţă ai Serviciului Public de Salubritate Maramureş, studiul de Oportunitate pentru delegarea SPSJ Maramureş şi gestiunea Serviciului de Salubrizare, prin modalitatea gestiunii delegate.
Judeţul Maramureş implementează Proiectul „Sis­tem de management integrat al deşeurilor” (SMID), finanţat din fonduri europene. Proiectul este destinat să asigure rezolvarea problemelor ecologice şi operaţionale majore asociate generării şi gestionării deşeurilor la nivelul judeţului, îmbunătăţind condiţiile de viaţă ale locuitorilor.
Un alt punct pe ordinea de zi a fost aprobarea Planului de administrare a C.A. al R.A. „Aeroportul Internaţional Baia Mare”, care a fost amânat pentru că încă nu a fost semnat contractul de finanţare.
S-au votat de asemenea, proiectele de hotărâre pentru aprobarea tabloului cuprinzând impozitele şi taxele locale pentru anul 2016, stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole, în vederea evaluării veniturilor în natură, obţinute din arendă, de proprietarii de terenuri, uzufructuari sau alţi deţinători legali, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Comisiei tehnice de amenajarea teritorului şi urbanism a judeţului Maramureş ş.a.

IMG_2763Proiectul privind atribuirea licenţei de traseu Ungureni – Tg. Lăpuş s-a amânat

Proiectul de hotărâre privind atribuirea licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, în special pe traseul Ungureni – Tg. Lăpuş s-a amânat. Prin urmare, nu se acordă licenţă pentru acest traseu, deocamdată. Proiectul de hotărîre se va relua în şedinţa următoare – după cum a declarat preşedintele CJ, Zamfir Ciceu.

Lucrările la Spitalul Judeţean de Urgenţă „dr. Constantin Opriş” Baia Mare s-au finalizat

Având în vedere creditele bugetare aprobate pe anul 2015 şi contul de execuţie, la data de 30 septembrie 2015 s-a întocmit „Situaţia privind execuţia bugetului propriu al judeţului – la 30 septembrie 2015”. S-au încasat venituri în sumă de 154.327,13 mii lei, din care s-au efectuat plăţi în sumă de 138.244,18 mii lei, înregistrându-se un excedent de 16.082,95 mii lei. Referitor la creditul intern contractat, au fost efectuate trageri în valoare de 8.200 mii lei pentru „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă”, achitându-se lucrări de construcţii complementare aferente acestui proiect, în valoare de 4.900 mii lei în 2014 şi 3.300 mii lei până la 30 septembrie 2015.

Acordarea titlurilor de „Cetăţean de onoare-post mortem, al judeţului Maramureş” Eroilor-Martiri ai Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Cu unanimitate de voturi s-a hotărât acordarea titlurilor de „Cetăţean de onoare – post mortem, al ju­deţului Maramureş”, Eroilor – Martiri Florian Antoniu Tiberiu, Miţiţi Dan, Pricop Pavel, Horea Daniel, Motica Victor.
Festivitatea de înmânare a titlurilor va fi organizată de către preşedintele Consiliului judeţean Maramureş.
S-a împlinit peste un sfert de veac de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, moment ce a însemnat despărţirea definitivă de un trecut sumbru al totalitarismului comunist. Au existat oameni care au avut curajul să acţioneze cu preţul vieţii pentru recâştigarea libertăţii şi demnităţii naţionale. Potrivit Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor în Revoluţia Română, şi-au pierdut viaţa 1.142 de participanţi. Procurorii militari care au cercetat cazurile au estimat că numărul lor ar putea fi semnificativ mai mare.
Fără ca pe teritoriul judeţului Maramureş să fi existat evenimente în cadrul cărora să se înregistreze victime, un număr de 7 maramureşeni şi-au pierdut viaţa, în intervalul 17-23 decembrie, în diferite locuri din ţară.
Florian Antoniu Tiberiu, născut la 26 decembrie 1969 la Sighetu Marmaţiei şi-a pierdut viaţa pe 17 decembrie 1989. Era student la Facultatea de Mecanică Agricolă din Timişoara şi a fost împuşcat în cap, în Căminul Studenţesc, de o coloană militară ce trecea prin zonă. Trupul lui a fost transportat în Bucureşti şi incinerat la crematoriul Cenuşa.
Miţiţi Dan, născut la 1 februarie 1971, în Baia Mare, era elev la Şcoala de ofiţeri de infanterie U.M. 01512 Sibiu. A fost împuşcat în piept, în faţa sediului Miliţiei din Sibiu, la ora 12,30, în ziua de 22 decembrie 1989. Este înmormântat în Baia Mare.
Pricop Pavel, născut la 14 septembrie 1969, în Baia Mare, militar în termen, şi-a pierdut viaţa pe 22 decembrie 1980 în faţa sediului M.Ap.N, fiind împuşcat. Este înmormântat în Baia Mare.
Horea Daniel, născut pe 7 august 1969, în Baia Sprie, soldat în termen la U.M. 0865 Câmpina, sub­locotenent post mortem, a fost împuşcat în dimineaţa zilei de 23 decembrie, la Aeroportul Otopeni, împreună cu alţi 39 militari şi 7 civili. Este înmormântat în Baia Sprie.
Motica Victor, născut pe 27 aprilie 1953, în Baia Mare, căpitan la U.M. 01989 – elicoptere, maior post mortem, a murit calcinat pe data de 23 decembrie. Elicopterul pe care-l pilota şi în care se aflau generalii Nuţă şi Mihale, s-a prăbuşit lângă localitatea Blandiana din judeţul Alba. Este înmormântat în Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.