Serbarea cîmpenească intitulată „Dor de locul copilăriei mele” a adunat la Viile Apei foarte mulţi fiii ai satului, atraşi de oferta bogată a programului alcătuit de Primărie, la care şi-au adus aportul Consiliul Local Seini, Parohia Ortodoxă a satului, Casa de Cultură, Agenţia Seini a Vital S.A. Baia Mare, enoriaşi, sponsori ş.a.
Primul pas a fost făcut în biserica din sat, unde alături de pr. paroh Radu Cozma au stat în săvîrşirea Sfintei Liturghii părintele arhimandrit Emanuil Rus, stareţul Mănăstirii Bixad şi alţi şapte preoţi ai satului, care slujesc în alte parohii. La finalul momentului religios, au fost înmînate diplome de recunoştinţă enoriaşilor de frunte ai bisericii ortodoxe. Primarul localităţii, Gabriela Tulbure, le-a mulţumit celor prezenţi pentru impresionanta participare şi a oferit două diplome de „Cetăţean de Onoare”, unul acordat post-mortem învăţătorului şi directorului şcolii din localitate, Ilie Lazu, celălalt revenind unui fiu al localităţii, Gabriel-Valer Zetea, vicepreşedinte al CJ Maramureş. Au fost prezenţi: primarul Cătălin Cherecheş, fiu al localităţii prin familia mamei; Silviu Zetea, primarul comunei Medieşu Aurit, fiu al urbei; Daniela Filipaş, şeful Agenţiei Seini din cadrul Vital SA; consilieri locali; directorul şcolii seinene, Mihai Pop; cadre didactice; oameni de afaceri; medici; preoţi ş.a.
Prin tăierea panglicii inaugurale şi printr-o simbolică dezvelire a unei cişmele, s-au dat în funcţiune circa 10 km de reţea de alimentare cu apă şi canalizare, respectiv staţia de epurare a apei. Edilul localităţii a primit din partea Agenţiei Vital din Seini o diplomă de onoare pentru implicarea sa în proiect. A urmat dezvelirea plăcii comemorative cu noua denumire a sălii multifunţionale, „Ilie Lazu”, din incinta fostei şcoli, la care au fost prezenţi fiii şi fiica celui elogiat şi onorat, dr. Constantin Lazu, ing. Eugen Lazu, din Vişeul de Sus, şi notarul Mariana (Doiniţa), fostă Lazu, din Cluj-Napoca.
La sebarea cîmpenească au fost pregătite sarmale, gulaş de berbec, mici şi alte bunătăţi oferite de familiile Lazu, dar şi de localnici. Au fost depănate amintiri, a fost vizitată expoziţia de fotografii cu imagini şi oameni din trecutul satului.