Clădirea veche a Liceului de Arte Baia Mare intră în reabilitare!

0
2501

• Primarul Cătălin Cherecheş a semnat contractul de execuţie a lucrărilor de Ziua Mondială a Educaţiei •

Ziua Mondială a Educaţiei a avut o rezonanţă deosebită în municipiul Baia Mare. La Şcoala Dimitrie Cantemir s-a inaugurat sala de sport care a fost supusă reabilitării şi modernizării, iar în curtea Liceului de Arte a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a vechiului corp de clădire. Primarul Cătălin Cherecheş demonstrează astfel că învăţământul rămâne prioritar pe agenda administraţiei locale, în ultimii patru ani fiind făcute investiţii masive în reabilitarea unităţilor de învăţământ din Baia Mare. La finalul lucrărilor care vor fi desfăşurate aici vor exista şase noi săli de clasă, 14 săli de instrument, două săli de percuţie şi o sală profesională. Clădirea veche a Liceului de Arte este monument istoric, având o vechime de peste 100 de ani şi va fi reabilitată, fiind menţinută arhitectura iniţială. în acest moment imobilul se află într-o situaţie deloc potrivită pentru desfăşurarea orelor de curs.

liceu arteCătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare:
„Pentru mine, această şcoală este una dintre cele mai speciale din oraşul nostru. Am dorit foarte mult să scoatem la lumină tot ceea ce se întâmplă aici, tot ceea ce fac profesorii, dar în special elevii. Să le dăm curajul şi altora să vină aici şi să arate că acest oraş oferă valori şi consolidează valorile, le apreciază şi le crează infrastructură, spaţiile şi dotările de care au nevoie. De foarte multă vreme, de când am fost eu elev, mă tot aşteptam să se păbuşească această clădire. Şi nu s-a prăbuşit, deşi nici mult nu ar mai avea. Dar a venit momentul astăzi să o consolidăm şi sper ca în primăvara anului viitor să o şi inaugurăm, să fie aşa cum ne dorim cu toţii. Dar acesta este doar un pas. Mai avem de făcut şi viitoarea sală de sport, care va fi una polivalentă cu o zonă de tip amfiteatru, cu o zonă semiîngropată, cu un planşeu verde şi în felul acesta să nu agresăm spaţiul pe care noi îl numim Câmpul Tineretului”.  

În urma lucrărilor vor fi realizate spaţii suplimentare pentru desfăşurarea actului educaţional, dar vor fi refăcute şi finisajele exterioare şi interioare.
Alexandru Băban, arhitect: „Reabilitarea clădirii vechi de la Liceul de Arte a fost un proiect de suflet pentru că în 1962, când şcoala de muzică s-a mutat în această zonă, eu am făcut clasele III şi IV într-una din sălile de aici. Din punct de vedere al reabilitării doresc să spun că s-a încercat eficientizarea la maximum a spaţiului acestei clădiri şi punerea în valoare a tuturor avantajelor pe care le prezintă. Până acum s-a folosit doar parterul clădirii, dar la final se va putea folosi şi demisolul, dar şi partea de sub acoperiş, rezultând trei niveluri de spaţiu utilizabil”.
După finalizarea lucrărilor la corpul vechi de clădire şi amenajarea noii săli de sport, administraţia publică are de gând să investească şi în reabilitarea completă a sălii de spectacole de la Liceul de Arte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.