Recent, în cadrul unui complex comercial, situat în plin centrul civic al urbei lăpuşene – s-a deschis un spaţiu special unde se colectează selectiv deşeuri de plastic, hîrtie/carton şi aluminiu. În parteneriat cu Ministerul Apelor şi Pădurilor, în fiecare an se regenerează milioane de tone de deşeuri, dar cetăţenii lăpuşeni şi nu doar ei trebuie să aducă aceste deşeuri la LIDL. Celor care trec pragul acestui spaţiu li se oferă sacul galben pentru ambalaje PET, pentru a participa la competiţie. În schimbul fiecărui sac galben se oferă şansa de a cîştiga multe şi importante premii.
Nicio protecţie pentru cetăţeni
În oraşul dintre munţi nu funcţionează niciun spaţiu pentru testarea tensiunii şi nici vreun cort pentru protejarea cetăţenilor. Este ştiut faptul că aici, în această perioadă caniculară se înregistrează temperaturi de pînă la 30-32 grade Celsius.
Cetăţenii oraşului Tg. Lăpuş nu merg la ştrand
Şi asta, nu pentru că vremea nu ar fi prielnică, ci pentru că urbea lăpuşeană nu dispune de astfel de utilităţi deosebit de necesare vara şi care iarna s-ar putea transforma în patinoare. De fapt, nu s-a întreprins nimic în acest context. Oare, întrebăm noi şi miile de lăpuşeni, nu se poate face nimic ca oraşul Tg. Lăpuş să dispună măcar de un ştrand?
Spaţii de joacă pentru copii şi elevi
Vacanţa mare pentru copii şi elevi 2015 este un prilej fericit pentru aceştia de a-şi petrece timpul liber în tabere, participînd la diferite competiţii artistice şi sportive. Împreună cu un ONG din Germania s-a reuşit amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii cu teren de minifotbal, handbal, pistă pentru role, tobogan, balansoare etc. Cu bani din bugetul local a fost achiziţionat echipamentul urban necesar în toate parcurile din oraş.