Centru de întreţinere a aeronavelor, lângă aeroport

0
1355
Aeroportul din Tăuţii Măgherăuş, când se lucra la reabilitarea pistei de decolare/aterizare

Aeroportul de la Tăuţii Măgherăuş este deocamdată nefuncţional, însă toată lumea aşteaptă să se redeschidă. Atât potenţialii clienţi cât şi investitorii sunt interesaţi ca pe noua pistă să aterizeze şi să decoleze din nou avioane. Fiecare are motivele sale.

Oamenii vor să zboare în ţară şi peste hotare, din Baia Mare, fără să se mai deplaseze la aeroporturile din Cluj sau Satu Mare, iar agenţii economici aşteaptă să investească în zona aeroportului. Una dintre firmele direct interesate de redeschiderea aeroportului este şi UAC Dumbrăviţa, care şi-a cumpărat teren la limita cu pista. Printre activităţile viitoare ale companiei figurează şi construirea unui centru de întreţinere a aeronavelor, după cum ne-a spus Dorin Buda, directorul Aeroportului Internaţional Maramureş: „În ultima perioadă, am avut vizite importante şi spre bucuria noastră şi asigurări că aeroportul va avea tot sprijinul pentru a putea fi reluată activitatea operaţională cât mai repede. Fără un aeroport funcţional, nu putem discuta despre dezvoltarea turismului, nu putem vorbi despre venituri suplimentare pentru noi şi pentru Consiliul Judeţean Maramureş, pentru că jumătate din veniturile pe care le obţinem le virăm la CJ. Nu vă mai spun despre interesul enorm pe care Universal Alloy Corporation (UAC) Europe îl are cu terenul cumpărat aici, gard în gard cu aeroportul. Vor să deschidă o nouă unitate de producţie pentru subansamble mari, să facă transport cargo cu aeronave mari Airbus, dar şi să realizeze un centru de întreţinere pentru aeronave şi vor să ajungă în câţiva ani de zile până la 2.500 de noi angajaţi. Deci se va dezvolta întreaga zonă. Aeroportul va deveni un pol de dezvoltare pentru judeţul Maramureş şi va fi internaţional cu adevărat, nu doar cu numele şi pentru aeronave de mici dimensiuni, care veneau din străinătate şi îşi făceau intrarea în ţară la noi, ci efectiv vor putea să ne viziteze turiştii, iar românii plecaţi în străinătate se vor putea întoarce mult mai uşor acasă, fără să mai facă deplasări la aeroportul din Satu Mare, Cluj sau în altă parte”.

Operatorul low-cost, anunţat în curând

Centru
Terenul pe care urmează să se contruiască centrul de întreţinere a avioanelor

În momentul în care fâşia de teren ce se întinde de-a lungul drumului până la aeroport, şi care aparţine momentan Aeroclubului Român, va trece în administrarea aerogării, va fi făcut cunoscut şi numele companiei low-cost ce va opera zboruri interne şi internaţionale din Baia Mare: „După trecerea fâşiei în administrarea noastră, vom putea anunţa şi operatorul low-cost care va opera de pe aeroportul nostru, dar şi destinaţiile externe. În urma vizitei preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a discuţiilor cu acesta, avem certitudinea că proiectul este finalizat şi este dat în circuitul de avizare la Ministerul Justiţiei, la cel al Dezvoltării şi la Ministerul Finanţelor. Când toate formalităţile vor fi finalizate, sperăm să obţinem această hotărâre şi să executăm gardul şi întreg perimetrul aeroportului să fie securizat, ca să nu mai avem niciun fel de probleme”, a completat Dorin Buda.
Băimărenii şi maramureşenii aşteaptă redeschiderea aeroportului: „Vreau să plec în concediu cu avionul de pe aeroportul nostru, nu să merg la cel din Cluj-Napoca sau Satu Mare. Nu este normal, dacă avem un aeroport la noi, să nu putem beneficia de serviciile acestuia. Eu sper să se redeschidă şi să fie zboruri şi internaţionale, cât de repede”, este de părere Radu Pop.
„Eu vin din USA acasă şi trebuie să aterizez la Satu Mare, că la noi nu este deschis aeroportul. Frumos era să pot sosi direct în Baia Mare! Deci aştept cu nerăbdare redeschiderea aeroportului…”, ne-a spus Mihai V.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.